25 Μαΐ 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ E.G.

Print this post
Δυστυχώς τα γεγονότα θέτουν διαρκώς υπό αμφισβήτηση όχι μόνο τη διάκριση των εξουσιών, αλλά και την ίδια την κρατική κυριαρχία. Ο E.G., πολίτης Τουρκίας και αιτών άσυλο, ζητούνταν από τις γερμανικές αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σήμερα 25.5.2015 το Συμβούλιο Εφετών, με μια πρωτοπόρα απόφασή του την οποία όλος ο αλληλέγγυος κόσμος χαιρέτισε, αρνήθηκε την εκτέλεση του εν λόγω εντάλματος σύλληψης και διέταξε την άρση της κράτησής του. Έκτοτε η Διεύθυνση Αλλοδαπών συνεχίζει να κατακρατεί παράνομα τον Ε.G., που σημειωτέον έχει ένα βαρύνον ιστορικό βασανισμών στις τουρκικές φυλακές και αυθαίρετων διώξεων από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, με το πρόσχημα της διαπίστωσης της γνησιότητας του δελτίου αιτούντος άσυλο και της επικινδυνότητάς του για τη δημόσια τάξη.
  • Καταγγέλλουμε την παράνομη κράτηση του αιτούντος άσυλο. 
  • Καταγγέλλουμε την ματαίωση της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης από την εκτελεστική εξουσία. 
  • Διαψεύδουμε την προσχηματική δικαιολογία περί διαπίστωσης της γνησιότητας του δελτίου αιτούντος άσυλο, αφού η αστυνομία διαπιστώνει παραχρήμα την γνησιότητα αυτού από την ηλεκτρονική εφαρμογή Police On Line (POL). 
  • Αναρωτιόμαστε ποια είναι η σχέση της ελληνικής αστυνομίας με τις Τουρκικές αρχές, που είναι οι μόνες οι οποίες χαρακτηρίζουν τον E.G. επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και αν με βάση αυτές τις πληροφορίες εκτελούν εντολές τουρκικών αρχών. 
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του E.G. και επισημαίνουμε τις ποινικές ευθύνες ενός εκάστου των αστυνομικών οργάνων που συμπράττουν στην παράνομη κατακράτησή του. 
Aθήνα, 25 Μαΐου 2015


ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ