28 Απρ 2013

O Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι Zeki Gurbuz και Βulent Aytunc Comert

Print this post
Tην Παρασκευή 26.4.2013 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκια οι Zeki Gurbuz και Βulent Aytunc Comert.

Κατόπιν της ως άνω απόφασης το Σάββατο 27.4.2013 αφέθηκε ελεύθερος ο Zeki Gurbuz , o οποίος βρισκοταν υπό κράτηση σε δικαστικές φυλακές με σκοπό την έκδοσή του .

Οι ανωτέρω αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες απο την Τουρκία, των οποίων τα αιτήματα ασύλου εκκρεμούν ενώπιον των αρμοδίων αρχών, και οι οποίοι διώκονται στην Τουρκία για λόγους πολιτικούς, συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στις 12.2.2013 λόγω ενεργοποιησης διεθνους εντάλματος σύλληψης Το πρωτόδικο Δικαστήριο, το Συμβούλιο Εφετών Πατρών, αποφάσισε στις 26.3.2013 ομοφωνα (με ίδια Εισαγγελική πρόταση) να μην εκδοθούν στην Τουρκία. Ασκήθηκε όμως έφεση (!) απο την Εισαγγελεία και η υπόθεση εκδικάστηκε στις 19.4.2013 ενώπιον του Αρείου Πάγου. Η απόφαση του Αρείου πάγου δημοσιεύθηκε στις 26.4.2013, συμφωνα με την οποία απορίπτεται η έφεση του Εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι στις 25.4.2014 εκδικάστηκε το αίτημα έκδοσης της Fadik Adiyaman, πολιτικής αγωνίστριας και πρόσφυγας απο την Τουρκία, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και αποφασίστηκε και σε αυτη την περίπτωση η μη εκδοση της στην Τουρκία.

Κατα την πολύμηνη αυτη διαδικασια πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, οργανώσεις/κινήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άτομα έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγυή τους, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τη σημασία της αλληλεγγύης και των πολιτικών αγώνων.

Συνεχίζουμε την έμπρακτη αλληλεγγυή μας στις υπόλοιπες περιπτώσεις πολιτικών αγωνιστών και προσφύγων εκζητούμενων απο την Τουρκία.