30 Μαρ 2013

Κανένας πολιτικός πρόσφυγας να μην εκδοθεί στην Τουρκία

Print this post
Το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει ένα κύμα συλλήψεων Τούρκων προσφύγων δυνάμει διεθνών ενταλμάτων σύλληψης με σκοπό να εκδοθούν στην Τουρκία. Διαβάστε παρακάτω κείμενα διαμαρτυρίας και ανακοινώσεις από φορείς και οργανώσεις για τις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις.

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

Κείμενο αλληλεγγύης στους διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες δόθηκε στη δημοσιότητα από την επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, και υποστηρίζεται από κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις. Παράλληλα προγραμματίζονται πολιτικές παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εντωμεταξύ χθες Τρίτη 26/3 το Συμβουλίο Εφετών Πάτρας αρνήθηκε την έκδοση δύο εκ των εκζητούμενων προσφύγων και διέταξε την άρση της κράτησης του ενός και των περιοριστικών όρων του άλλου. Η ΚΕΔΔΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτικών προσφύγων και ασφαλώς συνυπογράφει το παρακάτω κείμενο.


Το υπόλοιπο του κειμένου εδώ

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

Το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές αρχές έχουν βάλει μπρος ένα μηχανισμό συλλήψεων εναντίον Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας. Ιδιαίτερα αυτό εντάθηκε μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Από χθες η αστυνομία προχωράει σε αθρόες συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στους οποίους έχει παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο εδώ και αρκετά χρόνια ενώ παράλληλα προβαίνουν σε έρευνες στα σπίτια τους και σε μαγαζιά που διατηρούν και βγάζουν το ψωμί τους.

Το υπόλοιπο της ανακοίνωσης εδώ


Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εδώ και ένα χρόνο έχει ενταθεί η πίεση και η βία που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία., τη στιγμή που πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες απευθύνονται στο Τμήμα Αλλοδαπών, η Interpol εκδίδει εναντίον τους, ένταλμα σύλληψης. Για αυτό το λόγο συλλαμβάνονται και φυλακίζονται.

Τον τελευταίο μήνα συνελήφθησαν δυο στην Πάτρα, ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας στην Αθήνα, σύνολο τέσσερα άτομα, με ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Όπως έγινε τον Αύγουστο του 2012 στη Θεσσαλονίκη με τη σύλληψη ενός πολιτικού πρόσφυγα και μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, του NevzatKalayci, ο οποίος ήταν εδώ και πολλά χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, και όντας άρρωστος με τη νόσο Wernicke-Korsakkof ήταν υπό ψυχολογική παρακολούθηση.

 Το υπόλοιπο της ανακοίνωσης εδώ

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν 

Η επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν καθώς και οι παρακάτω οργανώσεις και συνδικάτα καταγγέλλουμε τη σύλληψη της αγωνίστριας πολιτικής πρόσφυγας Gonul Yilmaz που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με μέθοδο που θύμιζε απαγωγή. Η αγωνίστρια βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο. Με συνοπτικές διαδικασίες μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφασίστηκε η προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό.



Το υπόλοιπο της ανακοίνωσης εδώ