16 Ιουλ 2010

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου της Ομάδας Δικηγόρων


“Άκου την ιστορία μου”

Μετανάστες και μετανάστριες που ζουν νόμιμα στη χώρα χρόνια τώρα. Κι όμως δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους γιατί - λόγω και της οικονομικής κρίσης – αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα οριζόμενα από το νόμο ένσημα ή το απαιτούμενο εισόδημα. Απειλούνται πλέον άμεσα με απέλαση.

Νέοι και νέες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ήρθαν σε πολύ μικρή ηλικία και τελείωσαν το σχολείο στη χώρα μας. Κι όμως εξακολουθούν να είναι παράνομοι και παράνομες.

15 Ιουλ 2010

Δελτίο Τύπου Ομάδας Δικηγόρων: Μια ακόμα χαμένη χρονιά για τους μετανάστες κ τους προσφυγες

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Η αλλαγή κυβέρνησης πέρισυ το Νοέμβριο δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν δυνατό να υπάρξουν κάποιες νομοθετικές αλλαγές ώστε να “ξεκολλήσουν” οι διαδικασίες για το άσυλο και το μεταναστευτικό και να βγουν από το τέλμα και το αδιέξοδο χιλιάδες μετανάστες/τριες και πρόσφυγες που ζουν παράνομα στην Ελλάδα χωρίς δική τους ευθύνη. Οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων τις πρώτες μέρες για θέσπιση δυνατότητας “επανόδου στη νομιμότητα” για τους παράνομους μετανάστες και μετανάστριες και για την υιοθέτηση ενός νέου νόμου για το άσυλο, αύξησαν τις προσδοκίες.